West Coast Swing

Zaterdag

West Coast Swing Lessen In Hoorn, Noord Holland

Cursus intermediate van  4 Zaterdagen: 13 januari, 27 januari, 10 februari, 24 februari
Kosten 100 euro per persoon

Zaterdag van 14.00 tot 17.00 Lessen West Coast Swing.
2 uur les en dan nog een uur vrijdansen met mogelijkheid tot vragen stellen.
De lessen worden gegeven door Gordon Mac Donald
Gordon heeft de wcs tot leven gebracht in nederland en is daar nog steeds volop mee bezig op diverse locatie. Tevens  organiseert hij elk jaar Neverland Swing
Een weekend met vele workshops gegeven door internationale leraren. Gordon heeft een achtergrond in Hip Hop, R ’n B Dancing, Salsa en Bachata. Maar toen hij wcs ontdekte heeft hij zich hierop gefocust

Schrijf je in voor deze cursus door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl

Locatie: Dansschool Verbiest, Oude Veiling 20 A te Zwaag

Woensdag

Helaas gaat onderstaande cursus niet door omdat er te weinig leaders zijn. Mocht je als leader wcs willen leren, geef je op, zodat we alsnog een nieuwe beginnerscursus kunnen starten op een andere datum. Voor followers is er een wachtlijst.

woensdag 10 april van 21.00 – 22.00 starten we dus helaas niet, met een total beginners cursus West Coast Swing.
Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur. De kosten zijn 90 euro per persoon.
Opgeven kan door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl

Deze cursus is geschikt voor iedereen en aanmelden kan ook zonder partner.

 

West Coast Swing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De westcoastswing is een parendans die afkomstig is van de lindyhop. Hij is te herkennen aan een elastisch bewegingspatroon, dat voortkomt uit de strekking-compressietechniek die voor de connectie tussen partners wordt gebruikt en wordt voornamelijk op een klein rechthoekig deel van de dansvloer (een zogenaamde slot) gedanst. Beide partners kunnen stappen improviseren, waardoor de westcoastswing een van slechts enkele dansen is waarin de nadruk op improvisatie ligt. Enkele andere voorbeelden zijn de salsa, de Argentijnse tango en de shag.

Alternatieve benamingen voor de basispatronen in de westcoastswing zijn: push break (of sugar push), left side passright side passtuck turn en whip. Bijna alle andere figuren in de westcoastswing zijn varianten van deze basispatronen.

De anchor step (dat feitelijk geen stap is, maar een gewichtsverplaatsing) is een veelgebruikt einde van veel figuren in de westcoastswing.