West Coast Swing

Zaterdag

West Coast Swing Lessen In Hoorn, Noord Holland

In september beginnen we weer met onze west coast swing danslessen.
14.00 – 15.30 Cursus Advanced
15.30 – 17.00 Cursus Beginners

Een cursus bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur die om de week plaatsvnden (data volgt)
Kosten 200 euro per persoon

De lessen worden gegeven door Gordon Mac Donald
Gordon heeft de wcs tot leven gebracht in nederland en is daar nog steeds volop mee bezig op diverse locatie. Tevens  organiseert hij elk jaar Neverland Swing
Een weekend met vele workshops gegeven door internationale leraren. Gordon heeft een achtergrond in Hip Hop,
R ‘n’ B Dancing, Salsa en Bachata. Maar toen hij wcs ontdekte heeft hij zich hierop gefocust

Schrijf je in voor deze cursus door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl
Opgeven kan met en zonder partner, Zonder partner kom je op de wachtlijst totdat we een partner voor je hebben gevonden.

Locatie: Dansschool Verbiest, Oude Veiling 20 A te Zwaag

West Coast Swing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De westcoastswing is een parendans die afkomstig is van de lindyhop. Hij is te herkennen aan een elastisch bewegingspatroon, dat voortkomt uit de strekking-compressietechniek die voor de connectie tussen partners wordt gebruikt en wordt voornamelijk op een klein rechthoekig deel van de dansvloer (een zogenaamde slot) gedanst. Beide partners kunnen stappen improviseren, waardoor de westcoastswing een van slechts enkele dansen is waarin de nadruk op improvisatie ligt. Enkele andere voorbeelden zijn de salsa, de Argentijnse tango en de shag.

Alternatieve benamingen voor de basispatronen in de westcoastswing zijn: push break (of sugar push), left side passright side passtuck turn en whip. Bijna alle andere figuren in de westcoastswing zijn varianten van deze basispatronen.

De anchor step (dat feitelijk geen stap is, maar een gewichtsverplaatsing) is een veelgebruikt einde van veel figuren in de westcoastswing.