Danslessen

danslessen lindy hop boogie woogie rock and roll Dutch Swing Dance Cats Jump Up Boogie Woogie, Jump Up, Rock and roll, Boogie woogie, Dansen, Lindy Hop, Swingdance, Jive

Danslessen in Lindy Hop, Rock and Roll en Boogie Woogie. Van beginners tot gevorderden, van jong tot oud. Kom meedoen!

In september starten we weer met een beginnerscursus boogie woogie/rock and roll dansen en een cursus Lindy Hop voor beginners.
Houd deze pagina in de gaten voor het nieuwe rooster vanaf september 2022

Rooster vanaf september 2022

Maandagavond:

Danslessen Lindy Hop en Rock and Roll/Boogie Woogie dansen bij Dans en Partycentrum Verbiest te Hoorn

Danslessen vanaf maandag 19 september 2022

Een cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur en kost € 80,00 per persoon

20.00 uur Boogie Woogie/Rock and Roll: Intermediate/advanced
21.00 uur  Boogie Woogie/Rock and Roll: Beginners level 4

Beginners 4:
Je hebt minimaal 20 lessen boogie/ rock and roll dansen gevolgd. Onze lessen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Intermediate/advanced:
Wil je deelnemen in het level Intermediate dan ben je zeker van je basis, leiden of volgen en je kent al vele figuren. Zonder nadenken mix je de 6, 8 en 10 tel figuren. Tevens dans je al op de muziek (breaks en het begin van muziekinterpretatie). Je kunt met iedereen dansen. En je kunt zowel op langzame als wat snellere muziek dansen zonder je triple pas weg te laten. Je wilt je dansen perfectioneren en je wilt nieuwe figuren en passen leren. Tevens wil je je techniek en improvisatie talent verbeteren. Je volgt al minimaal 4 jaar boogie lessen.

Donderdagavond:

Cursussen Lindy Hop en Rock and Roll/Boogie Woogie dansen bij Dans en Partycentrum Verbiest te Hoorn

Lessen vanaf donderdag 22 september 2022:

De eerste les is tevens een proefles. Vind je het leuk en volg je de cursus dan is dit meteen de eerste les van de cursus. Mocht je het toch niks vinden(dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen) dan heb je hopelijk toch een leuke proefles gehad.
Een cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur en kost € 80,00 per persoon

19.00 uur Boogie Woogie/Rock and Roll : Total Beginners
20.00 uur Boogie Woogie/Rock and Roll: Beginners/Interemediate
21.00 uur Lindy Hop: Total Beginners

Total Beginners Rock and Roll/Boogie Woogie
Deze cursus is voor iedereen die deze dans wilt leren. Of je nu al een andere dans onder knie hebt of niet. We beginnen van voor af aan. Eerste les is een proefles.

Beginners/Intermediate:
Je volgt boogie woogie of rock and roll danslessen. Dit doe je al minimaal 1 jaar. Tevens ga je wel eens naar dansfeesten. De 6 tel en 10 tel basis of ook wel genoemd de triple step basis, kun je goed dansen. Je kent inmiddels minimaal 25 basis figuren en je weet de belangrijkste tips voor leiden of volgen. Het liefst dans je op niet al te snelle muziek.

Lindy Hop Total Beginners:

Deze cursus is voor iedereen die deze dans wilt leren. Of je nu al een andere dans onder knie hebt of niet. We beginnen van voor af aan. Ook hier geldt dat de eerste les een proefles is.

Al onze cursussen zijn geschikt voor alle leeftijden. We geven geen acrobatiek in onze reguliere cursussen. Ben je 18 of ben je 80 of ergens er tussen in …je bent bij ons van harte welkom.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl

Boogie woogie (dans)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Boogiewoogie is een rock-‘n-roll dansstijl gekenmerkt door een oorspronkelijke jaren 50 van de twintigste eeuw uitstraling. Het wordt gedanst op oorspronkelijk rock-‘n-rollmuziek.

Dans en muziek werden in de jaren 40 door Amerikaanse soldaten in Europa geïntroduceerd. Boogiewoogie wordt ook als danssport in wedstrijdverband gedanst.

Boogie Woogie bestaat uit een 6 tel basis

Lindy Hop

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York City in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en charleston. De ontwikkeling van lindy hop ging samen op met de ontwikkeling van jazz. Om die reden wordt de term Swing zowel voor deze dansstijl gebruikt als voor de jazzstijl waarop wordt gedanst. Er werd bijvoorbeeld in de grote danszalen van Harlem, de Savoy ballroom en de Cotton-club gedanst op de muziek van onder andere Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.

In lindy hop wordt solo- en partnerdansen gecombineerd en de dans bevat zowel veel improvisatie als meer formele elementen. Net als de muziek waarop wordt gedanst. De basis swing out bevat bestaat deels uit een stuk gesloten danshouding, waarbij man en vrouw samen dansen (iets dat in Afrikaanse dansen gewoonlijk niet was toegestaan). En uit een stuk open danshouding waarin voor beide dansers ruimte is voor improvisatie.

Toen Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst solo non-stop de Atlantische Oceaan overvloog, van New York naar Parijs, kopten de kranten: Lucky Lindy hops Atlantic. Hieruit zou de naam lindy hop zijn ontstaan.

Toen de dans door de blanke bevolking overgenomen werd stond deze bekend als de jitterbug. De dans stond aan de wortels van de Rock-‘n-Roll en Boogiewoogie.

Dutch Swing Dance Ctas, Rock and roll, Boogie woogie, Dansen, Lindy Hop, Swingdance, Jive

contact