Danslessen

danslessen lindy hop boogie woogie rock and roll Dutch Swing Dance Cats Jump Up Boogie Woogie, Jump Up, Rock and roll, Boogie woogie, Dansen, Lindy Hop, Swingdance, Jive

Danslessen in Rock and Roll,Boogie Woogie, West Coast Swing en Lindy Hop.
Van beginners tot gevorderden, van jong tot oud. Kom meedoen!

Rooster vanaf september 2023

Maandagavond:

Locatie: Oude Veiling 21 te Zwaag

20.15 uur Boogie Woogie/Rock and Roll: Advanced
21.15 uur  Boogie Woogie/Rock and Roll: Beginners/Intermediate

Beginners/Intermediate:
Je hebt minimaal 30 lessen boogie/ rock and roll dansen gevolgd. Onze lessen zijn geschikt voor alle leeftijden want we blijven met de voeten op de vloer en doen geen acrobatiek in onze lessen.  Geen partner? Dat is geen probleem. Bij ons kun je je ook opgeven zonder een danspartner.

Advanced:
Wil je deelnemen in het level Advanced dan ben je zeker van je basis, leiden of volgen en je kent al vele figuren. Zonder nadenken mix je de 6, 8 en 10 tel figuren. Tevens dans je al op de muziek (breaks en het begin van muziekinterpretatie). Je kunt met iedereen dansen. En je kunt zowel op langzame als wat snellere muziek dansen zonder je triple pas weg te laten. Je wilt je dansen perfectioneren en je wilt nieuwe figuren en passen leren. Tevens wil je je techniek en improvisatie talent verbeteren. Je volgt al minimaal 4 jaar boogie lessen. Opgeven met een partner heeft onze voorkeur voor deze cursus.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl De eerste les is tevens een proefles. Dus mocht je twijfelen kom gewoon meedoen en bevalt het niet dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Donderdagavond:

Locatie: Oude Veiling 21 te Zwaag

20.00 uur Boogie Woogie/Rock and Roll: Intermediate/Advanced
21.00 uur Boogie Woogie/Rock and Roll: Total Beginners

Total Beginners  Rock and Roll/Boogie Woogie
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil leren dansen op de heerlijke muziek uit de jaren 50-60 van oa Elvis Presley, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis en vele anderen uit die tijd. Onze lessen zijn geschikt voor alle leeftijden want we blijven met de voeten op de vloer en doen geen acrobatiek in onze lessen. Geen ritme gevoel? Geen probleem, want we tellen gewoon met je mee. Geen partner? Ook dat is geen probleem. Bij ons kun je je ook opgeven zonder een danspartner.

Beginners/Intermediate:
Je volgt boogie woogie of rock and roll danslessen. Dit doe je al minimaal 1 jaar. Tevens ga je wel eens naar dansfeesten. De 6 tel en 10 tel basis of ook wel genoemd de triple step basis, kun je goed dansen. Je kent inmiddels minimaal 25 basis figuren en je weet de belangrijkste tips voor leiden of volgen. Het liefst dans je op niet al te snelle muziek.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl De eerste les is tevens een proefles. Dus mocht je twijfelen kom gewoon meedoen en bevalt het niet dan heb je het in elk geval geprobeerd.

Zaterdag

West Coast Swing Lessen

Cursus van  5 Zaterdagen: 16 sept, 30 sept, 7 okt, 21 okt en 28 okt.
Kosten 120 euro per persoon

Zaterdag van 14.00 tot 17.00 Lessen West Coast Swing.
2 uur les en dan nog een uur vrijdansen met mogelijkheid tot vragen stellen.
De lessen worden gegeven door Miranda Lam 
Miranda reist de wereld rond om zelf te leren van de beste docenten en ze doet regelmatig mee aan wedstrijden in beide rollen, follower en leader. Meer informatie over haar vind je hier
Schrijf je in voor deze cursus door een mail te sturen naar info@dutchswingdancecats.nl

Locatie: Oude Veiling 21 te Zwaag

 

Lindy Hop  Beginners:

Op dit moment hebben we geen nieuwe cursus ingepland. Mocht je belangstelling voor deze cursus hebben, stuur ons dan een mail

Al onze cursussen zijn geschikt voor alle leeftijden. We geven geen acrobatiek in onze reguliere cursussen. Ben je 18 of ben je 80 of ergens er tussen in …je bent bij ons van harte welkom.

Voor overige lessen kijk op de website van Dansschool Verbiest

rock and roll bij dan en partycentrum verbiest

Boogie woogie (dans)

Boogiewoogie is een rock-‘n-roll dansstijl gekenmerkt door een oorspronkelijke jaren 50 van de twintigste eeuw uitstraling. Het wordt gedanst op oorspronkelijk rock-‘n-rollmuziek.

Dans en muziek werden in de jaren 40 door Amerikaanse soldaten in Europa geïntroduceerd. Boogiewoogie wordt ook als danssport in wedstrijdverband gedanst.

Boogie Woogie bestaat uit een 6 tel basis

 

West Coast Swing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De westcoastswing is een parendans die afkomstig is van de lindyhop. Hij is te herkennen aan een elastisch bewegingspatroon, dat voortkomt uit de strekking-compressietechniek die voor de connectie tussen partners wordt gebruikt en wordt voornamelijk op een klein rechthoekig deel van de dansvloer (een zogenaamde slot) gedanst. Beide partners kunnen stappen improviseren, waardoor de westcoastswing een van slechts enkele dansen is waarin de nadruk op improvisatie ligt. Enkele andere voorbeelden zijn de salsa, de Argentijnse tango en de shag.

Alternatieve benamingen voor de basispatronen in de westcoastswing zijn: push break (of sugar push), left side passright side passtuck turn en whip. Bijna alle andere figuren in de westcoastswing zijn varianten van deze basispatronen.

De anchor step (dat feitelijk geen stap is, maar een gewichtsverplaatsing) is een veelgebruikt einde van veel figuren in de westcoastswing.

Lindy Hop

Lindy Hop is een Afro-Amerikaanse dans die ontstond in New York City in de late jaren twintig en vroege jaren dertig. Het was een samensmelting van vele verschillende dansen, maar voornamelijk gebaseerd op jazzdans, tapdansen en charleston. De ontwikkeling van lindy hop ging samen op met de ontwikkeling van jazz. Om die reden wordt de term Swing zowel voor deze dansstijl gebruikt als voor de jazzstijl waarop wordt gedanst. Er werd bijvoorbeeld in de grote danszalen van Harlem, de Savoy ballroom en de Cotton-club gedanst op de muziek van onder andere Louis Armstrong en Ella Fitzgerald.

In lindy hop wordt solo- en partnerdansen gecombineerd en de dans bevat zowel veel improvisatie als meer formele elementen. Net als de muziek waarop wordt gedanst. De basis swing out bevat bestaat deels uit een stuk gesloten danshouding, waarbij man en vrouw samen dansen (iets dat in Afrikaanse dansen gewoonlijk niet was toegestaan). En uit een stuk open danshouding waarin voor beide dansers ruimte is voor improvisatie.

Toen Charles Lindbergh in 1927 voor het eerst solo non-stop de Atlantische Oceaan overvloog, van New York naar Parijs, kopten de kranten: Lucky Lindy hops Atlantic. Hieruit zou de naam lindy hop zijn ontstaan.

Toen de dans door de blanke bevolking overgenomen werd stond deze bekend als de jitterbug. De dans stond aan de wortels van de Rock-‘n-Roll en Boogiewoogie.

Dutch Swing Dance Ctas, Rock and roll, Boogie woogie, Dansen, Lindy Hop, Swingdance, Jive

contact